alinfinity.eu

Kernwoorden ; kracht , natuur , versterken , beschermen , immuunsysteem , gezondheid !

Het zuiveren van je innerlijke met dipika HATHA-YOGA (PATANJALI).

welkom op deze website Yoga pagina , je zult gelijk zien dat ik direct met de deur in huis val en begin maak met de salamba sirsasana , naargelang we door de pagina heengaan kom je tekst , foto’s en beknopte uitleg over de voordelen en voorzichtigheid van het beoefenen van Yoga asanas tegen..,

De Salamba Sirsasana , het is een basis houding op verschillende varianten hiervan , het is één van de belangrijkste Yoga asanas en wordt ook wel in de oude geschriften ….de koning van alle asanas genoemd ….de beheersing van deze houding leidt tot lichamelijke en mentaal evenwicht ,

Uitwerking beknopt weergegeven ;

*het verjongt , denkkracht neemt toe , helderheid , juiste gezonde bloedtoevoer naar de hypofyse en de pijnappelklier .. …… ( de pijnappelklier het oog van horus is de menselijke kristal ontvanger zie…..hiervoor pagina… I am light …..)

*** belangrijk ; Yoga is een duizenden jaren oude mystieke medische wetenschap waar iedereen gebruik van mag maken , dit betekent dat er geen auteursrechten over kunnen worden geclaimd , omdat het simpelweg niet tot iemands eigendom behoort , het is een universele collectieve aloude kennis . Dit betekent dat Yoga niet mag worden gebruikt als commerciële verdienmodel ….degene die beslist om aan Yoga te willen deelnemen en of erin te willen verdiepen mag naar eigenwaarde en inschatting uit dankbaarheid en/of genoegdoening een verruiling geven …..dit om de zuiverheid van de Yoga leer te bewaren .

Allereerst ga ik over een specifieke YOGA vorm ( Patanjali hatha Yoga) hebben die mijn leven totaal heeft veranderd ………de sleutel van de reis naar je innerlijke zelf …..ongeacht je leeftijd ,

Hieronder al enkele Yoga asanas foto’s …….. een specifieke zuivere yogavorm…..van grootmeester Sri Tirumalai Krishnamacharya…….een Yoga vorm gebaseerd op geschriftenleer van Patanjali.

Mijn absolute voorbeeld Sri tirumalai krishnamacharya die de aloude kennis heeft overgedragen naar Yoga Meesters B. K. S Iyengar en Sri K. Pattabhi Jois (Dipika / Astangha / Vinyasa hatha Yoga ) die het verder hebben geïntroduceerd naar het westen ….. dipika ( wat overigens in het Sanskriet licht betekent ) een yoga vorm pur sang….( I am light ).

Foto boven een verkorte uitleg over de heilzame werking van Prasarita Padottanasana 2 ;

met deze asana worden de achterbeen spieren en de abductorspieren volledig ontwikkeld , het bevorderd de spijsvertering wat bijdraagt tot vermindering van je lichaamsgewicht .

Wat is yoga?

Hieronder een poging van een zeer beknopte uitleg ( 0,000001 % ) wat yoga betekent….

Yoga betekent het onderwerpen van alle krachten van lichaam en geest aan de kosmische krachten…. dmv het disciplineren van het intellect, verstand, emoties en de wil. Yoga betekent in de puurste vorm zielerust, een vereniging met de universele geest waarin ons menselijke geest een klein onderdeel van uitmaakt . Yoga is 24 uur per dag in je bewustzijn aanwezig waar hij / zij het goede nastreeft van vijand in vriend wil veranderen en niemand een kwaad hart toe draagt. Door constante oefeningen de goddelijke vlam in zich zelf doet oplaaien.

( Vlam in jezelf , dipika = licht …zie pagina I am light uitspraak van Nikola Tesla , pinael galant , Christus , boedha het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. )

Jongeren, ouderen, zeer bejaarden zelfs zieken en gebrekkige verwerven volmaaktheid in Yoga door constante oefeningen, alleen ongedwongen oefeningen leiden tot een succes… dit is makkelijk gezegd dan gedaan maar zeker niet onmogelijk…. het is een dagelijkse levens instelling…. ik zelf vergelijk yoga met ademhalen en hartslag wat een essentiele onderdeel is van het leven….. met de metafoor…. geen ademhaling geen hartslag en virsa versa!

Zoals ik al aangaf is het niet gemakkelijk op een dagelijkse Yoga pad te komen en te verblijven…met als excuus naar jezelf ,

*je ziekte of beperkingen weerhouden je …..

( ik heb meerdere Ongeval gerelateerde traumatische degeneratieve onomkeerbare beperkingen waardoor ik in het ergste geval niet meer dan 50 meter kon lopen en met de juiste yoga oefeningen dit onder controle kan houden en zelfs de pijnklachten sterk kan verminderen zonder gebruik te maken van pijnstillende medicatie ).

*verkeerde instelling….Yoga is een ongedwongen statische houdingsleer ( mystieke medische wetenschap die het innerlijke verbind met het allesomvattende ) …….binnen je eigen grenzen en kunnen valt er heel wat mee te bereiken ……….het is absoluut geen acrobatiek !

*twijfel, besluiteloosheid……bij twijfel komt uitstel vervolgens afstel…..als het uiteindelijk voor je is weggelegd komt het vanzelf naar je toe ….

*onverschilligheid……bij het denken van ik doe het wel even ….verwijs ik je graag naar twee gemakkelijke Yoga oefeningen die jezelf kan gaan uitproberen , deze zijn onderaan de pagina beschreven …….

*genotzucht waardoor je gedachte in beslag wordt genomen…. ( bijvb….. alcohol, drugs, verkeerde voeding ….etc ).

*foutieve kennis tot je nemen en / of door anderen aangereikt te krijgen…..dit is belangrijk …..

( met alle respect voor mijn medemens…. is mijn ervaring dat je jezelf ervan moet overtuigen op de werkelijke zuivere intenties hiervan ….. hier schort het vaak aan, dat individuen zich uitgeven als kennis hebbende docenten / meesters / grootmeesters…. enzvoort. Bij het verkeerd toe-eigenen van informatie in welke vorm dan ook kan je als individu grote mentale fysieke schade mee oplopen. Overtuig eerst jezelf daarom altijd voordat je aan een cursus of lessen begint of het bij je past en hoe het aanvoelt ……..zeker ook met Yoga! ……..Yoga is vele malen krachtiger dan wij denken dus een goede oefening , houding en verdieping is hierin een pre.)

*luiheid…..juist beginnen ………..over de drempel.

*geen concentratie….hierin is Yoga een perfecte manier om tot je concentratie te komen de statische oefeningen zijn hier onder andere ook voor bedoeld ….een evenwicht en aandacht in het moment van hier en nu !

*gebrek om consequente yoga oefeningen uit te voeren …..bij het oplossen van de vorenstaande punten ga je vanzelf een regelmaat inbrengen dit geheel zonder dwang……het wordt een onderdeel van je dagelijkse leven ….sterker ….als je een keer de oefeningen overslaat heb je het gevoel dat je die dag iets gemist heb .

Zoals ik al meerdere keren heb aangegeven is er geen excuus om er niet aan te beginnen, sta open en wees nieuwsgierig met vallen en opstaan kun je leren , met tegenslagen en voorspoed zul je bemerken dat Yoga een onlosmakelijk onderdeel van je dagelijkse leven wordt met vele positieve verlichte inzichten , alsook het loskomen van alle belemmerende omstandigheden…. het maakt je rustig, kalm en vrij……het versterkt je immuunsysteem op een gezonde natuurlijke manier , je weerstand wordt hiermee versterkt …..

( met een boze knipoog naar de corona pandemie en de aanpak van overheids maatregelen…..hmmm. verwijs ik je graag naar de volgende pagina …publicatie / plaatsen eigen website adres…..naar het het blad gezond verstand van Karel van Wolferen en redactie …..hier kan je alles lezen over de omstreden aanpak overheidsbeleid ten aanzien van de vernietiging van een gezondimmuunsysteem en de destrateuze gevolgen ……een echte aanrader )…..

Afijn weer terug bij het onderwerp ……het verbeterd je lichaams houding , je gezondheid in het algemeen , met nog een zeer groot bijkomend neven effect je lichaamsgewicht wordt op een natuurlijke manier gereguleerd….. je valt er van af , …….Yoga is een natuurlijke medicijn der medicijnen , het is voor duizenden jaren geleden ontstaan toen de mens nog bewust was van de krachten van de kosmos en de natuur met haar zelf integraal genezend vermogen…..wij de moderne mens krijgen wederom deze leer door een nieuw verlichte tijdperk met zachte hand weer aangereikt ! ik zou zeggen …..pak het aan !

Hieronder uitgebreide werkmappen gebaseerd op de patanjali Yoga vorm bestaande uit …..appendix opbouw van asanas cursussen voor beginnelingen tot vergevorderde / asanas die een helende uitwerking hebben op verschillende kwalen / tabellen met afbeeldingen en begeleiding / pranayamas adem technieken / aanwijzing voor het goed en veilig beoefenen van de gehele Yoga onderdelen en het beoefenen van bandhas en kriyas.

Foto onder , een verkorte uitleg over de heilzame werking van virabhadrasana ;

door deze houding worden de beenspieren harmonieus ontwikkeld en sterker. Been en rugspieren worden elastischer en de buikorganen gaan beter functioneren . Borstkas wordt volledig verruimd het maakt de ademhaling dieper en de hartslag krachtiger . Stijve rug en schouders worden soepeler , de enkels en knieën worden versterkt en het heeft een heilzame werking op de nek . Het verminderd tevens het vetgehalte rondom de heupen…..het heeft nog een veel diepere ontstaan betekenis …..uit de haar van Shiva ontstond een machtige held genaamd naar deze asana de krijgsheer Virabhadra…..die het leger in opdracht van Shiva aanvoerde en de strijd overwon …..deze Asana is een krachtige doch een nederige eerbetoon …aan Shiva ……

belangrijke aandachtspunt ;

deze staande Asana is in het bijzonder zeer inspannend , deze mag niet worden uitgevoerd door mensen met een zwak hart , zelfs sterke mensen mogen deze asana niet te lang aanhouden max. 20 sec. tot een halve minuut beide kanten. Hieraan kan je zien dat het beoefenen van Yoga oefeningen in zorgvuldigheid moeten worden uitgevoerd !

Foto onder , een verkorte uitleg over de heilzame uitwerking van Padangusthasana ;

De buikorganen worden versterkt er worden meer spijsverteringssappen afgescheiden ( bevorderend voor gewichtsverlies ) positieve werking op de lever en de milt. Mensen met maag , buik klachten profiteren van de heilzame werking van deze asana , hernia klachten worden bij de juiste positie oefening verminderd….. ( dit betreft ook mijzelf)……. deze asana behoeft een goede begeleiding cq uitvoering dit met betrekking op verschoven wervels ……( ook dit betreft mezelf ) ….een aanbeveling is om eerst eenvoudiger posities te leren beheersen ……hierin kan je zien dat Yoga bij goede beoefening heilzaam werkend is , echter bij verkeerde uitvoering desastreuze gevolgen kan hebben !

Foto onder , verkorte uitleg over de uitwerking van Utthita Trikonasana ;

Deze asana maakt de beenspieren krachtiger , maakt de beenspieren en heupen soepeler , herstelt vervormingen aan de benen . Verlicht pijnen in de rug en corrigeert verrekking van de nek wat tevens de nek versoepelt , versterkt de enkels en verruimd de borstkas….en zorgt voor een goede doorbloeding ..! Elke Asana heeft buiten de fysieke uitwerkingen sterke mentale psychische en spirituele uitwerkingen ……te veel informatie om hier te benoemen !

Foto’s onder ; zijn een serie asanas in volgorde weergegeven zoals deze in de Yoga leer wordt omschreven , dit met betrekking op wetenschappelijk gebaseerde heilzame werking hiervan……ter vergelijking je gaat je niet eerst afdrogen vervolgens wassen en dan met zeep insmeren ? Alhoewel….uitzonderingen bevestigen de regel !

onderstaande serie asanas ….

mocht je na het lezen zoiets hebben van ….ik zou best eens een asana of twee willen uitproberen , dan heb ik twee goede asanas voor je ……..volgens verschillende meningen de twee gemakkelijkste maar toch……uit de Yoga leer oh zo moeilijk …..probeer deze maar eens uit ;

1 Tadasana ……..met de ogen 1 tot 5 minuten gesloten……

Sta recht op met de voeten tegen elkaar , de grote tenen en de hielen raken elkaar , maak bewust met de gehele onderkant van je voeten contact met de grond voel iedere teen , hiel en de bal van je voet , houd deze concentratie van bewust contact , strek je benen , je rug je nek en houd je hoofd recht met de punt van je neus lichtelijk naar de grond gericht . Strek je armen naast je lichaam met je vingers naar de grond gericht , trek je knieschijven lichtelijk en ontspannen omhoog en houd vast……sluit vervolgens je ogen en blijf zo mogelijk geconcentreerd met de aandacht naar de onderkant van je voeten rechtop staan ……1 tot 5 minuten…..succes !

2 Savasana…… duur van deze asana 5 tot 20 minuten ,

bewegingsloos liggen zonder in slaap te vallen en het belangrijkste je geest rustig te houden zonder dat deze gaat afdwalen naar verschillende gedachten ……hierin zal je zien dat ook deze zo simpel uitziende asanas goede beoefening baart …..!

Ga plat op de rug liggen armen gestrekt en de handen iets van het lichaam af met de handpalmen naar boven gekeerd, plaats de hielen tegen elkaar met de tenen iets naar buiten gericht , blijf roerloos liggen …..ontspan geheel …….haal rustig adem door de neus , ……probeer je aandacht bij de ademhaling te houden zonder dat je door andere gedachten wordt afgeleid ……en als dat toch gebeurd breng je gedachten weer terug naar je rustige ontspannen ademhaling houd je lichaam volkomen ontspannen in deze houding……( Je lichaam kan kleine schokjes geven dit is normaal , het is een ontlading van opgebouwde spanningen ….) …….succes !

De Yoga vorm die ik mag beoefenen is een Yoga vorm waar ik nooit in uitgeleerd raak, het is een eenmalige investering in mijn leven tot in en na mijn dood…. mocht je besluiten om aan deze Yoga vorm te willen beginnen….. dan ben ik dankbaar dat ik een steentje aan je besluit heb mogen bijdragen……. tot slot………………. vergeet nooit ……

de kracht zit in jezelf , de meester zit in jezelf , alsook de gids zit in jezelf.. ( jezelf wat een verbindende betekenis aanduid….. je verenigen met het kosmische zelf.)

Gezien de aantal foto opnames komt er een extra yoga pagina erbij , vindt je het nog interessant genoeg en ben je verder nieuwsgierig , dan nodig ik je graag uit om de extra Yoga pagina te gaan bezoeken…….en voor degene die het voor gezien houdt ….die wens ik heel veel geluk en gezondheid toe ! ……en misschien in de toekomst ….tot ziens .

Voor vragen en of suggesties… ………..orgonite@alinfinity.eu……..

© 2022 alinfinity.eu

Thema door Anders Norén