alinfinity.eu

Kernwoorden ; kracht , natuur , versterken , beschermen , immuunsysteem , gezondheid !

Aanvullende YOGA foto’s

Voor degene die het de moeite waard vindt om verder te kijken wat Yoga inhoud …wederom welkom op de vervolg pagina Yoga foto’s…..

Yoga is een tijdloze praktische medische wetenschap , die gedurende duizenden jaren zich ontwikkeld heeft en zich bezig houdt met morele , fysieke , mentale , medische en spirituele welzijn van de mens in zijn geheel . Hiermee een verwijzing naar de Yoga klassieker – Yoga Sutra van Patanjali die voor 200 jaar voor Christus door Patanjali zeer uitgebreid zijn opgetekend en vertaald door verlichtende grootmeester Sri T. Krishnamacharya !…….als de juiste Yoga vorm ….

Helaas…..zijn de meeste Yoga boeken die in onze huidige moderne tijd gepubliceerd worden ver onder de maat van het zuivere Yoga onderwerp , afwijkend van wat de vertolker Patanjali op schrift heeft gesteld ! De moderne versies van Yoga die nu verkrijgbaar zijn , zijn vaak ver onder de maat van het zuivere onderwerp Yoga……oppervlakkig , met weinig kennis , te populair , moderne inslag , incorrect en misleidend geschreven …..zoals ik al eerder aangaf is Yoga beoefenen vele malen krachtiger dan wij ons kunnen voorstellen , met een verkeerde uitvoering en of gedoceerd door incompetente personen is het destructief voor je algehele gezondheid…..zelfs zeer schadelijk …. ! ……namelijk door het ontwaken van de primaire latente aanwezige energieën ……in de Indiase geschriften genoemde …..kundalini , de ontwaking van de slangen kracht ….die ik zelf ten lijven heb meegemaakt het is mij overkomen en overwonnen …..

Mocht je hierover vragen hebben dan kun je altijd een berichtje sturen .,.orgonite@alinfinity.eu……

Informeer goed en overtuig jezelf voordat je aan een specifieke Yoga begint en als je eraan begint houd je strikt aan de voorgeschreven vorm, discipline ( Specifieke ademhalings technieken ) tijdsduur en ………..een natuurlijke ongedwongen beoefening hiervan is een absolute pre ….…Patanjali Hatha Yoga …..

Onderstaande foto’s is een serie Yoga asanas gebaseerd en uitgevoerd op de Yoga Pantanjali van grootmeester Sri Tirumalai Krishnamacharya , ik zal trachten om beknopte voordelen van de eerste asanas erbij te vermelden om een idee te krijgen van de heilzame werking hiervan .

Siddhasana betekenis half goddelijke wezen , wijze , ziener , van alle asanas ( 8.400.000 in totaal ) wordt het altijd aanbevolen om deze asana frequent te blijven beoefenen….

Siddhasana uitwerking ;

meest ontspannende asana , met rechte rug houd de geest oplettend en alert , zeer geschikt voor pranayama en meditatie , geneest stijfheid in de knieën en enkels , gezonde bloedcirculatie buikstreek , lendestreek en schaambeen streek , veerkracht wervelkolom en buikorganen worden hiermee versterkt…….72000 nadis worden met deze houding gereinigd …..( nadis zijn zenuwkanalen die door het menselijke lichaam lopen ) .

Salamba Sarvangasana uitwerking is zeer uitgebreid hier de meest voornaamste ;

Het is de moeder van alle asanas zoals een moeder streeft naar harmonie en geluk streeft deze asana naar de geluk en harmonie van het menselijk organisme ! Zeer gezonde uitwerking op de endocrine klieren en hormonen stelsel , het werkt verjongend , gezonde doorbloeding van de schildklier , Bijschildklier in de nek , verhoogd gezonde bloedtoevoer naar het hart , borststreek , preventief tegen hartkloppingen, astma , bronchitis , keelklachten , kortademigheid , zenuwen komen tot rust , chronische hoofdpijn verdwijnt , preventief tegen verkoudheid , neusklachten , hoge bloeddruk , maagklachten , buikklachten , bevrijd van gifstoffen , hernia , vitaliseert , het schenkt algeheel geluk en zelfvertrouwen………..Immuunsysteem

Citaat Yoga geschriften…yoga is een tijdloze praktische wetenschap die zich gedurende duizenden jaren ontwikkeld heeft en zich bezighoudt met het fysieke , morele , mentale en spirituele welzijn van de mens als geheel….de techniek is door zijn aard onlosmakelijk verbonden met universele wetten ….het gaat niet om mechanische herhalingen en ook niet om lippendienst zoals bij goede voornemens of formele gebeden , steeds hebben we te maken met bezielde handelingen vanuit een rustige ademhaling , gemoedsrust en een sterke wil …om deze redenen vereist Yoga een volledige en totale inzet die de hele mens omvat en vormt naar kosmische principe van éénheid .

Zeer gezonde uitwerking op o.a buikorganen in het algemeen ..,.iedere asana heeft zijn specifieke uitwerkingen….te veel om dit op deze website te publiceren ….

ik hoop dat je geïnspireerd raak en je in staat zal stellen om Sri tirumalai krishnamacharya in zijn Yoga voorbeeld te volgen met de kennis die de mensheid in deze onzekere tijden zo bitter hard nodig hebben. Als mijn website ertoe leidt om deze fundamentele kunst ermee te kunnen verspreiden zal ik me zeer dankbaar voelen dat ik een kleine bijdrage hierin heb mogen leveren !

Heb je nog vragen en of suggesties , dan kun je me uiteraard altijd een berichtje sturen op orgonite@alinfinity.eu …..

© 2022 alinfinity.eu

Thema door Anders Norén